De geschiedenis

De oorsprong van de numerologie
De numerologie vindt haar oorsprong meer dan 9000 jaar terug. Het is populair gezegd een onderdeel van de Kabbalistische leer over je plaats in deze schepping. Kabbala is afgeleid uit het Hebreeuws een is het stamwoord voor "ontvangst en aanvaarding". Het is een occult geheim (esoterisch) systeem om de schriftteksten en getallen te interpreteren. Het is gebaseerd op mondelinge verslagen die sinds de tijd van Abraham zijn overgeleverd. Kabbala wordt ook beschouwd als een geheime orale leer met een mengsel van ideeŽn uit het Jodendom, het christendom, het occultisme, het gnosticisme en het neoplatonisme. De joodse Kabbala gebruikt getallen om de boodschap van de bijbel te interpreteren. Praktisch is de numerologie bestemd voor gebruik in relatie tot de geheime wetenschappen. Numerologie wordt door helderzienden (mediums, spirituele gidsen, "channeling", mysticisme, enzovoorts ) gebruikt als middel voor interpretatie van boodschappen die bij het gebruik van onder andere Ouija borden, het leggen van tarotkaarten, het lezen van theebladeren en beenderen, als ook bij mystieke kunst verborgen zijn.
De horoscoop.
Eigenlijk heeft iedereen er wel van gehoord. De term is afgeleid van het Griekse "horoskopos", wat "kijken naar de uren" betekent. Volgens de astrologie bestaat er een verband tussen de stand van hemellichamen zoals zon, maan en planeten en gebeurtenissen die op aarde plaatsvinden. Je kunt voor elke gebeurtenis een horoscoop opstellen of het nu gaat over nu of over de toekomst. Het kan zelfs over het verleden gaan.
De Massage
Massage wordt al sinds mensenheugenis gedaan. De Egyptenaren, de Romeinen en Chineze praktiseerden dit reeds. Het is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling. Dat kan het de handen maar ook met mechanische hulpmidden. Er wordt druk uitgeoefend, gemasseerd op de zachte weefsels van het lichaam, de huid, spieren, bindweefsels, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel etc.. Dat kan met of zonder massageolie worden gedaan. Er zijn meerder vormen van massage. De naam geeft vaak aan waar deze zijn oorsprong heeft en de gebruikte methode.
De oorsprong van de therapie

Het woord therapie komt van het Griekse θεραπεία, het betekent "behandelen". Dit gebeurt al sinds mensenheugenis. De Romeinen gingen daar in wat met noemde heilzame warme baden. Warmwaterbronnen werden ook daarvoor voor ook gebruikt. Maar ook martelen was volgens de Romeinen een middel. Later kwam van uit vernieuwde inzichten de psychiatrische behandelingen. Door de gehele geschiedenis was er ook de therapie waarbij men gebruik maakt van paragnosie. Die heeft al tot veel bijgedragen tot het verbetering van de behandel methode en een betere leefkwaliteit. Helaas is deze laatste nogal ter discussie.

Healing
Al in het begin van de geschiedenis doen mensen aan healing. In de loop der jaren is dit verbonden met verschillende zienswijze en de daaraan verbonden inzichten. Het heeft veel overeenkomsten met de massage en therapie
De hotstone massage
Al in het begin van de geschiedenis legde men mensen op de wanden van beregen en oevers van rieveren die behoorlijk waren opgewarmd door de zon. Toen al ervaarde men er werking van warmte op het lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat er in India al meer dan 6000 jaar van de hot stone massage gebruik wordt gemaakt. In Azië wordt de hot stone massage al zo een 4000 jaar lang toegepast, Hier werden ze gebruikt om de spijsvertering en het functioneren van inwendige organen te verbeteren. De indianen gebruikten al eeuwen geleden warme stenen tijdens rituelen en in zweethutten. De balans tussen lichaam en geest zouden door het gebruik van de warme stenen herstelt worden. Jarenlang hebben medicijnmannen in Hawaï, de zogenaamde Kahuna´s, warme stenen gebruikt voor massages en genezingsrituelen. Zo werden warme lavastenen op het lichaam geplaatst om de bloedcirculatie te bevorderen.